Amerikaanse ondernemers (DAFT)

DAFT, ofwel het Nederlands Amerikaans Vriendschapsverdrag, is een in 1956 getekend verdrag tussen de Verenigde Staten en Nederland. Doelstelling van het verdrag is om de handel en de commerciële relaties tussen de beide landen te bevorderen. 

Voor Amerikaanse ondernemers, DAFT, is het als gevolg van het Vriendschapsverdrag tussen Amerika en Nederland (DAFT) aanzienlijk eenvoudiger om een verblijfsvergunning te krijgen als zelfstandig ondernemer. Ondernemers uit andere landen dienen middels het puntensysteem aan te tonen dat hun verblijf een wezenlijk Nederlands economisch belang dient. In de praktijk betekent dit voor deze ondernemers dat zij vele documenten dienen te overleggen. In tegenstelling tot ondernemers uit andere landen gelden er voor Amerikaanse ondernemers slechts enkele voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning.

De belangrijkste voorwaarden zijn

  1. Inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel
  2. Investering van aanzienlijk kapitaal ten bedrage van € 4.500 in de eigen onderneming.
  3. Openingsbalans en als deze niet aanwezig is,  een verklaring of prognose, opgesteld door een erkend accountant of een erkend financieel adviseur.

Ondanks de betrekkelijk weinig toelatingsvoorwaarden voor Amerikaanse ondernemers op grond van de DAFT is het voor velen in de praktijk moeilijk gebleken om binnen een korte tijd aan alle randvoorwaarden voor een inwilliging te voldoen (zoals ondermeer inschrijving in de Basisregistratie Personen/BRP). Voor een snelle en efficiënte afhandeling van de aanvraag is professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Wij helpen u graag bij de indiening van uw aanvraag. Bel (020 616 14 87) of e-mail (info@altadvocaten.nl) ons voor meer informatie.

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.