Aziatische koks kunnen weer makkelijker werkvergunning krijgen

Gespecialiseerde koks uit Azië moeten weer makkelijker kunnen werken in Nederland. Na maanden van onderhandelingen tekenen minister Asscher van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW) en Aziatische horecaverenigingen in Nederland hiertoe het zogenoemde wokakkoord.

De partijen, onder wie ook het UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, kondigen het akkoord maandag aan.

Het officiële convenant wordt woensdag getekend en moet het tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector aanpakken.

Asscher zegt de Aziatische horeca, onder meer vertegenwoordigd in de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO), de Thai Restaurant Association (TRA) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN), toe dat een specifieke groep geschoolde koks makkelijker een werkvergunning krijgt. In ruil daarvoor moet de sector echter wel Nederlandse koks gaan opleiden, zodat ook zij geschikt zijn om in de Aziatische keuken te werken.

De afspraken gelden volgens de partijen in eerste instantie voor een termijn van twee jaar. Ze stellen de horeca naar eigen zeggen in elk geval tijdelijk in staat om de kwaliteit en authenticiteit van Aziatische keukens te waarborgen.

Zie:

http://www.nuzakelijk.nl/mkb/3890445/asscher-versoepelt-werkvergunning-aziatische-koks.html

Voor vragen over de mogelijkheden voor uw bedrijf neem contact op met een van onze advocaten, telefoon 020 6161487, of per e-mail info@altadvocaten.nl.

RELATED POSTS