Grensoverschrijdende dienstverlening

Werkgevers die in een EU land zijn gevestigd, kunnen tijdelijk werknemers van buiten de EU (zogeheten derde landers) in Nederland werkzaamheden laten verrichten zonder dat hiervoor een tewerkstellingsvergunning is vereist (grensoverschrijdende dienstverlening). Het is een uitvloeisel van de vrijheid van diensten die is verankerd in het EU verdrag. De gedachte hierachter is dat personen en dus ook ondernemingen binnen de EU zonder beperkingen over en weer diensten moeten mogen verlenen aan personen en ondernemingen in een van de andere EU lidstaten. Dit wordt grensoverschrijdende dienstverlening genoemd.

Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning met als doel grensoverschrijdende dienstverlening gelden de navolgende voorwaarden:

  • de werkgever/dienstverlener is buiten Nederland maar in een EU land gevestigd, en is geen postbusonderneming;
  • de werkzaamheden die de werkgever/dienstverlener verricht bestaan niet uit het ter beschikking stellen van werknemers (uitzendarbeid);
  • de werkzaamheden dienen voor aanvang bij de UWV te worden genotificeerd.

Indien aan de voornoemde voorwaarden wordt voldaan dan kan de werknemer in het bezit worden gesteld van een verblijfsvergunning met als doel grensoverschrijdende dienstverlening.

Heeft u vragen of wilt u juridische bijstand in deze, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoon (020-6161487) of e-mail (info@altadvocaten.nl). Wij staan u graag te woord!

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.