Zakenvisum

Voor zakelijke doeleinden kan een Schengenvisum worden verkregen voor maximaal 90 dagen. Na een verblijf van 90 dagen moet de betrokkene ten minste 90 dagen buiten Schengengebied verblijven alvorens opnieuw toegang op basis van een zakenvisum kan worden verkregen.

Met een zakenvisum kan de betrokkene naar Nederland komen voor het voeren van zakelijke besprekingen of het bijwonen van bijeenkomsten, maar voor het verrichten van arbeid voor korte periode dient eerst toestemming te worden gevraagd bij het UWV.

Onder omstandigheden kan van de Nederlandse ambassade een multiple entry visa worden verkregen. Dit is een visum dat wordt afgegeven voor een langere periode waarin de aanvrager niet iedere keer opnieuw een visum hoeft aan te vragen. Let wel dat ook in het geval van een multiple entry visa de betrokkene niet langer dan 90 dagen van de 180 dagen in Schengengebied mag verblijven.

Orange carpet program

Buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland, of Nederlandse bedrijven met een vestiging in het buitenland, of buitenlandse bedrijven met een exclusieve partnership met een Nederlands bedrijf, kunnen voor de werknemers onder het ‘orange carpet program’ op vereenvoudigde wijze visa krijgen.

Voordelen van de orange carpet program zijn:

  • een beslissing op de visumaanvraag binnen 48 uur in plaats van 15 dagen;
  • minder documenten die overgelegd moeten worden;
  • geen aanvraag  voor ieder persoon afzonderlijk;
  • mogelijkheden voor multiple entry visa;

Voor vragen of begeleiding bij het aanvragen van een zakenvisum kunt u contact opnemen van een van onze advocaten, telefonisch (020 6161487), of per e-mail (info@altadvocaten.nl).

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.