Heropening Nederlandse ambassades

Na een lange sluiting lijkt het erop dat de Nederlandse ambassades langzaamaan weer open gaan. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is onlangs bekend gemaakt dat de ambassade in Bangkok vanaf 2 juni de consulaire dienstverlening hervat.

De meeste ambassades hervatten inderdaad langzaam hun ‘algemene’ activiteiten. Hoe en wat hangt volledig af van de lokale maatregelen (die nogal divers zijn). Zo begint India nu de maatregelen beetje bij beetje te versoepelen, daarom begint de Nederlandse ambassade in New Delhi zijn activiteiten te hervatten, maar het is nog niet helemaal open voor onder meer aanvragen voor mvv.

Het is nog niet duidelijk wanneer de ambassades volledig open gaan, want daar is blijkbaar nog geen concreet plan voor (dat zijn de woorden van het ministerie). Als alles goed gaat, komt er volgende week meer informatie. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Hetzelfde geldt voor ambassades in China. De ambassades van Hong Kong, Taiwan en Peking begonnen begin juni langzaamaan de algemene diensten te hervatten, maar ook hier is er geen concreet plan.

Vragen over problemen met consulaire diensten van de ambassades? Bel 0206161487 of mail naar info@altadvocaten.nl, ons. We helpen je graag!

RELATED POSTS