Horecaondernemers riskeren sluiting na boete Inspectie SZW

Overeenkomst Gemeente Amsterdam en SZW

Horecaondernemers riskeren sluiting na boete Inspectie als gevolg van een overeenkomst tussen de gemeente Amsterdam en de Inspectie SZW.  Vanaf 1 januari 2019 kan de gemeente Amsterdam de horeca vergunning intrekken na een boete van de Inspectie SZW.

In het geval de Inspectie SZW een Horeca ondernemer beboet voor bijvoorbeeld het illegaal te werk stellen van vreemdelingen, dan wordt deze informatie direct gedeeld met het de gemeente. De gemeente Amsterdam kan de inspectiegegevens vervolgens gebruiken om ondernemers waarschuwingen te geven en zelfs om de Horeca vergunningen in te trekken.

De afgelopen tijd heeft dit al geleid tot sluiting onder andere drie restaurants en een discotheek in Amsterdam.

De Inspectie SZW bekijkt momenteel of zij de werkwijze naar andere gemeente kan uitbreiden.

Het is vooral voor Amsterdamse horeca ondernemers, maar ook in de nabije toekomst voor horeca ondernemers in andere steden, van nog groter belang ervoor te waken dat er binnen het bedrijf sprake is van enige vorm van illegale te werkstelling.

Ons kantoor kan u helpen voorkomen dat u problemen krijgt met WAV boetes voor illegale te werkstelling. Wij kunnen de verblijfsvergunningen langslopen van het huidig personeelsbestand of van nieuw aan te trekken werknemers om te controleren of er gewerkt mag worden en zo ja hoeveel uren er gewerkt mag worden. Uiteraard kan ons kantoor ook de verblijfsaanvragen verzorgen voor nieuwe buitenlandse werknemers, bijvoorbeeld voor koks die onder de regeling Aziatische horeca vallen.

Voor vragen email (info@altadvocaten.nl) of bel (020 616 14 87) ons gerust. Wij staan u graag te woord.

 

RELATED POSTS