Verblijfsvergunning onbepaalde tijd

Personen die ten minste vijf jaar aangesloten in het bezit zijn geweest van een verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd. Belangrijk is dat het moet gaan om een niet-tijdelijk verblijfsrecht.

Om voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd  in aanmerking te komen moet u aan de volgende basisvoorwaarden voldoen:

  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde. Dat wil zeggen dat u geen strafrechtelijke antecedenten mag hebben
  • U hebt 5 jaar of langer aaneengesloten verblijf met een geldige verblijfsvergunning (geen verblijfsgat).
  • U moet beschikken over voldoende en duurzaam inkomen. Voldoende inkomen is een inkomen dat ten minste gelijk is aan het minimum loon. Een inkomen is duurzaam indien de aanvrager ten tijde van de aanvraag nog ten minste een jaar contract heeft. Indien u gedurende een tijdvak van tien aaneengesloten jaren rechtmatig verblijf hebt gehad wordt u hiervan vrijgesteld.
  • U bent voldoende ingeburgerd. Dit betekent dit u het inburgeringsexamen, of een daaraan equivalente diploma, heeft behaald.

De praktijk is dat de aanvrager bij een aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd tevens een verblijfsvergunning als EU langdurig ingezetene aanvraagt.

Voor vragen over wat Altadvocaten voor u kan betekenen bij het aanvragen van een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd kunt u ons mailen (info@altadvocaten.nl) of  bellen op het nummer 020 616 14 87. Wij staan u graag te woord!

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.