Visum

Voor privé doeleinden kan er voor maximal 90 dagen een visum worden verkregen voor Nederland en Schengen. In de regel geldt dat iemand in een perioe van 180 dagen niet meer dan 90 dagen mag verblijven in Schengengebied op basis van een kort verblijf visum. Bij een verblijf van 90 dagen in Schengengebied dient iemand weer ten minste 90 dagen buiten Schengen te hebben verbleven voordat weer toegang op basis van een kort verblijf visum kan worden verschaft.

Met een visum voor kort verblijf kan iemand naar Nederland komen om vrienden of familie te bezoeken of om vakantie te houden in Nederland. De Nederlandse ambassade die de visumaanvraag in behandeling heeft kan een aanvraag afwijzen als er sprake is van een vestigingsgevaar, oftewel dat er een risico bestaat dat de aanvrager Schengengebied niet voor afloop van de verleende visumperiode zal verlaten. Dit kan zich onder meer voordoen als aanvrager zeer weinig sociale en economische banden heeft met zijn of haar land van herkomst.

Onder omstandigheden kan van de Nederlandse ambassade een multiple entry visa worden verkregen. Dit is een visum dat wordt afgegeven voor een langere periode, bijvoorbeeld een jaar, waarmee de aanvrager niet iedere keer dat hij naar Nederland moet reizen afzonderlijk naar de ambassade moet gaan voor een visum. Let wel dat ook voor een multiple entry visa geldt dat de aanvrager niet langer dan 90 dagen van de 180 dagen in Schengen mag verblijven.

Voor vragen of begeleiding bij het aanvragen van een visum kunt u contact opnemen van een van onze advocaten, telefonisch (020 6161487), of per e-mail (info@altadvocaten.nl).

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.