Vreemdelingenbewaring

Personen die illegaal in Nederland verblijven kunnen in vreemdelingenbewaring worden gesteld. Vreemdelingenbewaring duurt in principe maximaal zes maanden maar kan onder voorwaarden verlengd worden met nog eens twaalf maanden. Ofwel een vreemdelingenbewaring kan onder omstandigheden tot maximaal anderhalf jaar duren.

Het doel van vreemdelingenbewaring is iemand zo snel mogelijk uit te zetten naar het land van herkomst of een land waar de vreemdeling mag verblijven. Dit betekent enerzijds dat wil iemand bewaring gesteld mogen worden, er sprake moet zijn van een zicht op uitzetting. Personen waarvan vaststaat dat ze niet binnen redelijke termijn uitgezet kunnen worden, mogen niet in vreemdelingenbewaring worden gesteld.

De maatregel om iemand in vreemdelingenbewaring te stellen moet altijd binnen 28 dagen getoetst worden door de rechter. Altadvocaten kan u helpen bij het indienen van beroep tegen de inbewaringstelling.

Ook bij voortduring van de bewaring kan Altadvocaten u bijstaan bij het indienen van vervolgberoepen bij de rechtbank om zo alsnog tot opheffing van de bewaring te komen.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer (020-6161487) of e-mail (info@altadvocaten.nl).

 

Adres

Barentszplein 2F
1013 NJ Amsterdam
Nederland

Contactgegevens

Telefoon: 020 616 14 87,
Fax: 020 616 46 29

Openingstijden

09:30 uur tot 12:00 uur
13:00 uur tot 17:00 uur

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.