Vrije toegang arbeidsmarkt gezinsleden buitenlandse ondernemer

Voor gezinsleden van een buitenlandse ondernemer treedt 1 januari 2020 een nieuwe regeling in werking . Op basis van deze regeling zullen de gezinsleden (partners, echtgenoten en kinderen) van een buitenlandse ondernemer vrije toegang tot de arbeidsmarkt krijgen.

Op grond van de huidige regeling hebben gezinsleden van buitenlandse ondernemers een tewerkstellingsvergunning (TWV) of gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA) nodig om te kunnen werken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit is voor zelfstandigen ondernemers uit het buitenland vaak een reden om hun onderneming niet in Nederland voort te zetten. 

Om het toch aantrekkelijk te maken voor buitenlandse zelfstandigen om hier te blijven, ziet het kabinet af van dit vereiste. Vanaf 2020 zullen de partners en echtgenoten van buitenlandse zelfstandigen daarom vrije toegang tot de arbeidsmarkt krijgen. Zij hoeven dan dus niet meer in het bezit te zijn van een TWV of GVVA om te kunnen werken.

Vragen over de positie van buitenlandse ondernemers en hun gezinsleden bel 0206161487, of e-mail info@altadvocaten.nl ons. Wij staan u graag te woord. 

RELATED POSTS